1

Idol - två av de bästa framträdanden någonsin

Vad hände?  Två av Idols bästa framträdanden i svensk idolhistoria på samma kväll! Linnea och Olle. Så jävla bra.

Vilken nostalgitripp jag fick av kvällens tema: nittiotal
Wonderwall, åh nej tänkte jag men oh yes va bra det blev. Så sönderspelad av amatörgitarrister på hemmafester. Jag minns hur videon gick om och om igen på MTV och jag spanade in Noel Gallagher. Olles egna tappning var färsk.
Linnea, Nothing Compares To You av Sinéad O'Connor, som det sades - en av nittiotalets bästa låtar, som berört många brustna hjärtan. Det märktes att Linnea fullkomligt gick in i känslan. Riktigt bra. Kul att de båda två (Olle och Linnea) faktiskt har rätt jazziga röster. I sådär lagom mängd.

Minnah sjöng Everything I do av Bryan Adams. Låten som var temalåt i Robin Hood filmen med Kevin Costner. Det råkar vara en av mina absoluta favoritlåtar som jag aldrig tröttnar på. Bland annat dansade jag min första tryckare till den, sju år på fritidsgården Tjelvar i Visby.
1

Mardrömsanalys

Inatt drömde jag en hemsk mardröm. Jag brukar drömma mardrömmar väldigt ofta men den här var lite ovanlig och väldigt stark.

Jag drömde att jag hade skrivit en artikel om ett band från Gotland där jag hade nämnt endel mindre snälla saker. Varför jag skulle ha gjort det är ologiskt, men i alla fall gick artikeln i tryck och mitt i natten knackar det på dörren. Jag öppnar dörren på furulundsgatan 20 som är huset jag vuxit upp i, och utanför står några från bandet och pekar fuck you till mig. Jag kommer inte riktigt ihåg vad som hände sen men de var rasande och jagade mig runt huset.
Haha! Va fan är det här tänkte jag när jag vaknade. Men när jag tänkt igenom det tror jag att jag vet vad det handlar om.

Som journalist är man utsatt. Folk kan tycka och tänka jävligt mycket om hur och vad man skriver. Jag är väl helt enkelt rädd. Jag vill föra fram sanningen men den är inte alltid så vacker. Dessutom har man ofta oerhörd tidspress och får kanske inte tag i all nödvändig information. Ta exempelvis Peter Bratt och Jan Guilllou som suttit i fängelse för "avslöjanden" som inte ansågs lämpliga. Eller den där bruden som skrev om en vindsvåning häromveckan och blev totalt sågad...

Dagens låt blir av det gotländska bandet som jag nästan känner skuld till nu. Dem är helt fantastiska, speciellt live.

Tony Clifton – Grey Havens

0

Little Children

Häromveckan hörde jag en bra låt på P3 när jag var ute och gick i mörkret förbi Skansen och Grönan. Stämningsfullt, melankoliskt. Höstmusik. Men när jag kom hem kunde jag inte hitta låten på nätet. På min födelsedag fick jag en present av min vän Olle som för övrigt är grym musiker. Han skrev i alla fall att jag bör lyssna på Little Children om jag inte gjort det än. När jag öppnade länken var det låten jag letat efter- Little Children – Hold on Synkronisation, how I love it.

Videoklippet nedan är en annan låt dock.
Ikväll var jag på min måndagsyoga, Hatha med Antonia som är helt fantastico. Det var fint som alltid men jag hade en aningen svårt att fokusera då en skitsnygg ung kille var precis bredvid mig. Han hade fina tatueringar längs med benen som jag spanade in i min Marichyasana. Han visade sig vara proffsskidåkare.