0

Spellista - September

What's the buzz firar ett år!
Jag startade denna blogg i september för ett år sedan för att dela med mig av musikfynd som jag omsorgsfullt väljer ut. Bloggen fick namnet efter en låt från mitt absoluta favoritalbum - rockoperan Jesus Christ Superstar.

Jag firar med att dela med mig av Whats's the buzz första och grymma spellista. Många av låtarna är från tv-serien Gossip Girl. Sen är det lite annat smått och gott som Kate Nash, Nicolai Dunger, Fleet Foxes med mera. Så nu kan ni bädda in er i höstmörkret, tända ett ljus, klicka på länken nedan, "suscribe" och Enjoy!

Whats the buzz - September
Prenumerera på bloggen.
0

VMA 2011 - det bästa jag sett


och då har jag följt VMA i alla fall tio år. MTV Video Music Awards har länge varit den bästa musikgalan med de coolaste uppträdanden.

Highlights of
VMA 2011

britney spears and lady gaga vma 2011
Britney Spears och Lady Gaga utklädd till hennes alterego Jo Calderone

Förutom Lady Gaga som förtjänade ett eget blogginlägg så var Chris Brown sevärd med ett Circe du soleil-liknande nummer där han flög omkring ovanför scenen och gjorde volter i luften. Hur det gick till var det nog fler än jag som undrade för inga linor syntes av. Han fick i alla fall en stående ovation av Kanye West.

Med all rätt har VMA fört in ett pris för Michael Jacksoninfluerad artist som Britney Spears tog hem.
Lady Gaga delade ut priset och hyllade Britney. Extra kul är det ju att Britneys välgång är mycket tack vare svenska låtskrvare och producenter. Unga dansare fick skildra hennes MJ-influerade musikvideohistoria i några minuter.

Tillsammans hyllar de Beyonce som uppträder med riktiga MJ-moves. När hon är klar slänger hon micken i golvet, knäpper upp sin glittriga kavaj och smeker magen för att fira och avslöja nyheten om att hon är gravid med Jay-Z. Kanye West skrattar och slänger high fives till til kompis Jay.

Själv blir jag tårögd och det blir jag igen när fantaaastiska Tony Benett spelar upp en video av honom och Amy Winehouse, en inspelning gjord inför hans nya duettskiva.

Lady Gaga
vinner best female video med "Born this way" med all förtjänst och håller ett berörande tal. Hela kvällen går hon helhjärtat in i rollen som sitt alterego Jo Calderone och hon gör det riktigt jävla bra. Och det hon gör är viktigt- Hon använder sin makt till att förmedla budskapet om att vi alla är lika vilket kön eller sexualitet vi än har.

Du kan se hela härligheten här:
MTV.SE

Läs om förra årets gala HÄR
0

Lady Gaga på VMA - legendariskt!


lady gaga at VMA 2011


Så var det dags för MTV Video Music Awards igen - Bästa musikgalan om året.
Har precis börjat kolla men Lady Gagas uppträdande var något helt fantastiskt. Så väl utklädd till hennes alterego Jo Calderone verkade till och med den första raden i publiken förvirrad. Hon sjöng hennes låt "You and I" och fick hjälp av gitarristen och låtskrivaren Brian May från Queen.

Se det legendariska uppträdandet här:
Lady Gaga at VMA